Családi kapcsolataink

Steve Jobs sikeres volt az anyagi világban. De édesapja elhagyta őt gyerekkorában, nem tartották a kapcsolatot. Meghalt a gyomorrák miatt.

Sri Ramana Maharsi az egyik legnagyobb szellemi guru volt India történetében.Elhagyta a saját családját. Meghalt a gyomorrák miatt.

Egyetlen, a lenti anyagi világban megszerzett siker sem mentesít a fentről kapott családi viszonyaink rendezésétől. A gyomor problémája, az apával való konfliktus miatt van. A népszerű romantikus filmekben a kivirágzó férfi nő kapcsolatok menetrendszerűen esküvővel végződnek. Egyfajta logikai következményként. Hogy esküvő után mi történik, macerás hálátlan téma a filmkészítőknek. A hétköznapokban is a családra, vagy a testvérre, szülőkre panaszkodunk, anélkül hogy a kapcsolattal törődnénk, megpróbálnánk megjavítani.

Jézust mikor a mennyország hollétéről kérdezték, ezt válaszolta: mélyen az emberi lélekben.
Lk. 17.Az Isten országa.

20A farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa. Ezt válaszolta: „Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon. 21Nem lehet azt mondani: Nézzétek, itt van, vagy amott! Mert az Isten országa közöttetek van.”

És amikor az kérdezték tőle hol található, amire az embereknek szükségük van, az evangéliumi történetben így írja le Máté a válaszát:

Mt.7.7
Az állhatatos ima.

7Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!

Ha bármelyikünk foglalkozni kezd magával, bátran befelé fordul, sok rossz érzést, negatív gondolatot, kellemetlenséget talál.

Minden ami fájdalmat frusztrációt, rossz érzést okozott, tudnunk kell, az anyagi világ mátrixából ered, amiben élünk. Nem a lelkünkből.

Befelé fordulva, keresgélve az először megmutatkozó kellemetlenséggel kell foglalkozni. Amivel ott először szembe találjuk magunkat, megmutatja a konfliktusunkat a világgal, majd a munkával, utána szüleinkkel rokonainkkal. Majd találkozunk a saját magunkkal, saját testünkkel kapcsolatos kellemetlen érzéseinkkel. Az összes negatív élmény a fejünkbe rakódva a mátrixból származik, nem a sajátunk. Ezek az érzések lefoglalják a gondolatainkat, uralják érzéseinket, de nem az önálló gondolataink nem a saját érzéseink.

Amikor Steve Jobst kirúgták az Aplle-től elvonult Indiába meditálni. Itt ébredt rá, nem kell a világon a legjobbnak lenni. Biztos az apjának akarta bizonyítani, érdemes a szeretetére. De a törekvése mögött harag érzés volt.

Végül is hasznos, hogy megértette, vannak akik okosabbak nála, akiknek a képességeit kamatoztatni kell. Visszatért az Applebe, és új sikeres szakasz kezdődött a cég életében, mivel másképp kezdte kezelni a dolgokat. Ha mélyebbre ásott volna, talán megtalálta volna az apja iránti szeretetet is, de megállt a pénz szintjén.

Sri Ramana Maharsi rátalált a zseniális szellemi technikára. Bármilyen konfliktus helyzetben fel teszi a kérdést, ki vagyok én, ne a konfliktust kutassuk, hanem magasabb szintű lényünk létezését. Ha nem lett volna neki is gondja az apjával, biztos nem keresi ezt a technikát.

Sikerült bebizonyítania, nagyobb, tisztább, okosabb mint az apja. De ha mélyebbre ásott volna ő is, megtalálja szeretetet, de ő megállt a megvilágosodás melletti szinten.

A mátrix szintjén harcolva az oda tartozó gondolatokkal, témákkal, figurákkal struktúrákkal, mindig veszíteni fogunk. A mátrixban végtelen számmal találhatók ezek a témák, modellek, forgatókönyvek. Mi is az innen származó gondolatokat érzéseket használjuk. A globális mátrixszal szállunk harcba, a saját mátrixunkkal, amit a lelkünkben fejünkben hozunk létre.

Mindig szeretetet sugárzó figurát kell teremtenünk. A szeretet mindent legyőz, a szeretet mindig az utolsó adu a a forgatókönyvekben.

Rombolás, pusztulás követően az új élet szeretet alapján teremtődik, az indít el mindent.

A kezdet és a vég a szeretet. Az egész univerzum uralkodó pontjai a szeretet, az eredete mi emberek vagyunk. A két pont közötti rész a mátrix.

Zenei illusztrációként hallgassátok meg Gurdjieff művét ezen a linken:

https://www.youtube.com/watch…

Kiegészítő információk