Előkerült egy kép...

Belgiumban augusztus 5-én hihetetlen hír kapott szárnyra. Herstal egy külvárosi bisztrójában Vervietois nevű úr tíz évvel ezelőtt egy eladósodott embertől 500 Euróért megvásárolt, egy valójában több, mint 30 millió értékű Jézus portrét! Akkor még nem is gondolta, hogy milyen értékre tett szert. Egyik műértő barátja hívta fel a figyelmét, a kép különlegességére.

Az "Ecce homo" című festmény számos olyan tulajdonsággal bír, mely alapján Rembrandt művének tulajdonítható. A belga Művészeti Szakértői Kamara tagja állítja, a festmény "kivételes mű", és több mint 30 millió euróra becsülik.

Forrás: https://www.lecho.be/…/un-belge-aurait-achete…/10151009.html

Áprilisban szőrén-szálán eltűnt, majd a Vörös tengeren egy jachton megtalálták Leonardo da Vinci Salvator Mundi című képe, amelyet jelenleg a világ legdrágább festményeként tartanak számon.

Beindult a trend, vajon milyen Jézus képről szólnak a hírek harmadikként. Mi ennek a feltehetően Rembrandt által készített Jézus portrénak a jelentősége?

Máté 13.8.
A többi jó földbe hullott, s termést hozott, az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik meg harmincszorosat.
A kép értéke hatvan ezerszeresére emelkedett.

Ezek a jelek arról tanúskodnak, hogy az aratás kezdetén élünk, szétválik a jó a rossztól.
Máté 13.38. A szántóföld a világ, a jó mag az ország fia, a konkoly pedig a gonoszság fia.
Jézus megjelenésének első jele, a Leonardo kép eltűnése, majd megtalálása. Rembrandt Jézus képe a második jel az aratás ideje. Jelek biztos lesznek, várjuk, mi lesz a harmadik. Lényeg, hogy csak figyelni kell. Ki következik a sorban Raffaello mester? Vagy Giottó?

Vizsgázunk az iskolai éveink alatt, munkahelyet keresve, a profizmus, a lojalitás, a külső szempontok számítanak, szétválasztódunk, csoportokat alkotunk. A sportversenyek, művészeti versenyek, ének, zene versenyek során új és új szeparációs szempontokat találunk ki.
És van, aki szétválasztani, szeparálni, van aki egységesíteni törekszik, van aki pusztít, van aki teremt.
Minden típus a saját idejében cselekszik. Minden kozmikus ciklus a saját szintjére hívja, emeli a megfelelő embereit, akikre szüksége van.

A mindennapi életben a testben élő mikroorganizmusok a flórák, bélflórák számítanak leginkább. A modern kutatások szerint, a natúr gazdaságban élők a saját maguk által nevelt tehenektől nyert tejterméket fogyasztják, a tehenektől származó flórához jutnak. Ezek a csoportok nem allergiásak, nem szenvednek asztmától. A német kutatók szerint a termelőktől kell a friss tejet beszerezni a pasztörizált tejtermékek nem tartalmazzák az eredeti flórát. A tartósítás érdekében elpusztítják az eredeti flórát, ezek a termékek az immunrendszert pusztítják, asztma, parlagfű allergia, bőrbetegség a következmény. A jövő emberének egészsége az orvostudomány és a tradicionális életforma kombinációján alapul.

A szellemi úton is tudományosan bizonyított a földnek van bizonyos mentális szintet képviselő rétege, az infoszféra, kollektív tudat, nooszféra. Tiszta formájában az erkölcsöt nélkülözi, ember-ember ellen is használhatja az innen szerzett tudást. A tradicionális vallási struktúrák bővelkednek az erkölcsi szabályokban, kommunikálni lehet a felsőbb erkölcsi intelligenciával.
Itt is kombinálható a mű intelligencia építő, és pusztító lehetősége az emberi kultúrából eredő családokat, életet védő túlélő képességet támogató erkölcsi lételemmel.

Félelmekkel, pénzzel kapzsisággal irigységgel féltékenységgel befolyásolni lehet az embereket.
A legerősebb energia mégis a szeretet, mindent legyőz nélküle kipusztulna az emberiség. Nélküle nem is létezik. Írtam már az amerikai kutatásról, ami vizsgálta, ha abbahagyja önmagát figyelni bárki, két héten belül meghal. Az eltűnt civilizációkról is azt írják, két héten belül elpusztultak, nem betegségtől, nem katasztrófáktól, hanem mert nem figyeltek magukra másokra eltűnt közülük a szeretet.

Mikrobiológusok szerint a világ mikroorganizmusainak 95%-a nem károkozó, hanem a túlélést szolgálja. Az ökoszisztéma kívül belül a szeretet érzése alapján tartható fenn. Elkezdjük csoportosítani, kutatni, szeparálni mi jó, mi rossz, adódnak a betegségek, problémák, majd elvész és megsemmisül a szeretet.

Ellenkező esetben a „minden rosszban van valami jó” elvét használjuk láthatjuk, hogy semmi sem véletlen ami bennünk van, minden azért van kitalálva, hogy fejlődni, túlélni tudjunk.

Egy tengerész nagyon szerette a kutyákat, de sosem lehetett sajátja, mivel gyakran hosszú évekre elutazott. A szomszédjában élt egy német juhász, azt etette, simogatta állandóan, sajátjaként szerette. Szelíd, barátságos jószág volt, a gazdái szerint túlságosan is. Egy hosszú, három éves hajóút után hazaérkezve már alig várta a találkozást a régi cimborájával. Látta ugyan, hogy némiképp megváltozott a kutya, de a régi nagy örömmel szeretettel találkoztak. A messziről érkezett hajós újból finom falatokkal érkezett. Nagy örömmel újságolta a szomszédoknak, régi hű barátja milyen örömmel fogadta. - Miről beszélsz? - Kérdezték azok. Két éve elpusztult a kedves jószág, ez a mostani hamis harapós fajta, mi magunk is alig merünk a közelébe menni. Állandóan ugat, mindenkit megkerget, megharap. Egyedül csak a messziről jött tengerészt engedte magához szeretettel, a mancsaival körülölelte, simogatást, szeretetet kérve, kapva.

Kiegészítő információk