Szellemi fejlődés a mindennapokban

Mátrix és a Constantine, a démonvadász című filmekben, nem csak Keanu Reeves a főszereplő személye közös, hanem egy macska is, aki a szellemi és anyagi világok között közvetítőként átjárogat.
Bennünk is van ilyen közvetítő rendszer, ugyan ez a szerepe. Ez a légzés.
A légzéssel egyensúlyban tartjuk a testünkben az oxigént és a szén-dioxidot, így energiát kapunk az életünkhöz.
A légzés segítségével túlléphetünk a mindennapi világunkon, és a finom világok rendszerébe jutunk.
Mózes a hegyen Istennel gyapjú takaró alá burkolózva beszélt, ami negatív ionokat enged át, széndioxidot, oxigént csak keveset.
A keresztények nem légzéssel, hanem okos imát imádkozva teszik ugyan ezt.
A keleti spirituális rendszerek metódusa a légzés korlátozása.
A légzéshez kacsolódnak a mentális képességek. Ilyen a képzeletünk, mellyel olyan képeket formálunk, amik kellő energiát kapva formát öltenek, valóra válnak.
A mentálisan új dolgok teremtésének képessége különbözteti meg az embert a bio-robotoktól.
A bio-robotok csak lopják az ötleteket, másolják, nem tudnak reprodukálni, máskép vannak kitalálva. Mágikus képességekre csak bizonyos emberek képesek.
Ők azok a kevesek, akiknek kapcsolatuk van a finom struktúrákkal, a szellemvilággal.
Gyakran fizikai trauma miatt, vagy klinikai halál átélésének tapasztalatával tudják spontán módon átlépni a határokat. Van, aki családi generációjától kapja a szellemi csatornát speciális beavatással.
Bizonyos elemei tanulhatók ezeknek a különleges képességeknek, az emberi kapcsolatok, a pénz, teremtés, főzés területén hasznosíthatjuk, és saját fejlődésünket szolgálják.
A belső szellemi fejlődés komoly érték, ezért a külvilág, a családi életünk, tevékenységünk kapcsol hozzá. Ám, idővel a családi viszonyok átváltoznak, lejárnak, tevékenységünk is nélkülünk megy tovább, jön az öregedés, a degradáció.
A belső szellemi fejlődés ezzel szemben fordított irányú. Erősebbé válunk, kapcsolat megtartására, építésére törekedve. Az információs csatorna megtartása adja az élet értelmét, egészségesebbek, egyre okosabbak leszünk. A szellemi világ felé az ajtó mindenki előtt nyitva áll.
A légzés gyakorlatokkal bizonyos energiaszintet átlépve az életünk nagyobb részét a szellemi világ birtokolja.
Így könnyebben megoldhatjuk az anyagi világból származó problémákat, betegségeket, az emberi konfliktusokat.
Ezen az energiaszinten már vizsgának vetjük alá magunkat. A betegségek problémák megszűnésével, azt hisszük, mindent lehet. Kihasználhatjuk a anyagi világot, mert minden bejött.
De hamar visszazuhanunk, és újra a romok között találjuk magunkat.
Ezért fontos hogy értékelni tudjuk, a jót nem végleges ajándékként kaptuk, hanem folyamatosan meg kell érte dolgozni.
Ezt megértve, az energiaszintünket emelve újra és újra légzésgyakorlatokat végzünk, böjtölünk, figyelve érzéseinket, gondolataikat, emberi kapcsolatainkat. Ezek együtt véve tartanak fent minket.

Kiegészítő információk