Szimbiózis

Az emberi sejtek más földön létező élőrendszerektől függetlenül élve, képesek kilencszáz évig fenntartani az életet.
De a táplálkozás útján növények, állati étkek magunkhoz vételével a feldolgozáshoz szükséges a belekben élő baktériumok, és gombák létezése. Cserébe ezek is táplálékhoz jutnak az ember szervezetben. Szimbiózisnak nevezzük ezt a bizonyos ideig tartó életben tartó folyamatot.
A szimbiózisban az együttműködés időben korlátozott. A flórának tovább kell költöznie állatokba, növényekbe, ezért az emberi életciklust csak 100 évig tartja életben.
A bélflórának is szüksége van az emberi testből származó energiára. Ha az emberi testben csökken energiaszint, nem jut elég a fenntartására, patogén folyamatok indulnak, megszűnik a szimbiózis. Az egyensúly érdekében emelni kell az energiaszintet, így a bélflóra tovább enged minket élni.
A táplálkozási formák nincsenek jelentős hatással a betegségekre, sem az élet hosszára. Nem a táplálkozás, hanem a bélflóra befolyásolja a betegségeket.
A magas energiaszint abban segít, hogy a testünket minimálisan irányítsa a bélflóra irányítsa.

A légzés ajándéka

Az energialégzés gyakorlatokkal különleges változó tudatállapotba juthatunk. Egyenesen le tudjuk olvasni a test, sejtek, szervek információit. A különleges kapcsolat hatására elindulnak a testünkben az önszabályozó öngyógyító regeneráló folyamatok.Tudatosan átalakíthatjuk a testünk formáját, fejleszthetjük az izom csoportokat, a bennünk lévő különleges lelki képességeket.
Más oldalról, ebben az állapotban kapcsolatot építhetünk a külső rendszerekkel, a különleges finom struktúrákkal, intelligenciákkal.
Fontos, hogy maximálisan semlegesítsük az egót.
Szükséges a testi megszokásból kilépni, egyfajta energia mintával a személyiség struktúrát a fej fölé kiemelve, a felsőbb struktúrákhoz kapcsolódva.

Szent Pál Korintusiakhoz írt első levelében írja, a testen kívül tudunk eredeti kapcsolatot alakítani a szellemi világgal,
1Kor 2.14
A testi ember nem fogja fel, ami az Isten Lelkéből ered. Balgaságnak tartja, s nem képes megérteni, mert lelkileg kellene megítélnie.

Sokat segít ebben a kommunikációban az okos ima. Az energiaszintünk emelkedik, másrészt érzelmi, mentális csatornát építhetünk általa az egónktól mentes szellemi világgal. Ezzel a kapcsolattal összehangolhatjuk az életünket, a tevékenységünket, a családi viszonyainkat, a felső struktúrákkal, aminek jó hatása van ránk.

20 perc légzés naponta

Az emberi sejtek ph. értéke hajnali négytől délutánig négyig lúgos, majd délután négy után hajnali négyig savas hatású.
A lúgos időszakban a test túlnyomóan inkább használja az energiát, az esti órákban, éjjel inkább gyűjti.
A lúgos szakaszt katabólikusnak, a savas anabólikus szakasznak hívjuk.

Az utcán nézelődve látjuk, a parkokban kövér emberek futnak.
A futás hizlal. Különlegesen az esti órákban. Nem viccelek, ez komoly.
Az esti futástól általában hízunk, de jó hír, a reggeli futás fogyaszt. A reggeli futók vékonyak, a kövéreké az esti futó turnus.

Légzés gyakorlatok hatása is különbözik.
A vivation légzés segít égetni, felhasználni az energiát.
A vivation légzéssel a belső konfliktusainkat munkáljuk ki. Amikor sikerül feldolgozni a konfliktusokat sok energiát használunk, sok zsiradékot égetünk, megszabadulunk a méreganyagoktól.

Esti órákban az energia légzéssel gyűjtjük az energiát.
Ha már 50-60 másodperces a légzésszünetünk, elég magas az energiaszintünk, és a testünk önszabályozó állapotba kerül. Működik a metabólikus folyamat, a beteg sejtek egészségessé válnak, sok energiát kezdenek felhasználni, többet, mint eddig. Több izomsejt kezdi erősíteni a testet, csökkenti a megterhelő zsír sejtek mennyiségét.
A test visszanyeri az egészségét.

Gyakorlatilag mind két légzésre szükségünk van. A feldolgozatlan elnyomott érzések, a traumák elnyomott emléke fekete lyukak, melyeken keresztül folyamatosan veszítjük az energiát.
A keleti légzéssel foglalkozó rendszerek napi 4 óra gyakorlásokat írnak elő.
20 perc és négy óra között különbség nagy idő.
Az energiaszint emelő légzés gyakorlat napi 20-30 percet vesz igénybe. Kigyógyulunk szépen sorban a betegségeinktől az energiaszintünk emelkedésével. Sokkal könnyebb találni 20 percet a napjainkba, a rendszeres eredményt hozó foglalkozáshoz.

Szellemi fejlődés a mindennapokban

Mátrix és a Constantine, a démonvadász című filmekben, nem csak Keanu Reeves a főszereplő személye közös, hanem egy macska is, aki a szellemi és anyagi világok között közvetítőként átjárogat.
Bennünk is van ilyen közvetítő rendszer, ugyan ez a szerepe. Ez a légzés.
A légzéssel egyensúlyban tartjuk a testünkben az oxigént és a szén-dioxidot, így energiát kapunk az életünkhöz.
A légzés segítségével túlléphetünk a mindennapi világunkon, és a finom világok rendszerébe jutunk.
Mózes a hegyen Istennel gyapjú takaró alá burkolózva beszélt, ami negatív ionokat enged át, széndioxidot, oxigént csak keveset.
A keresztények nem légzéssel, hanem okos imát imádkozva teszik ugyan ezt.
A keleti spirituális rendszerek metódusa a légzés korlátozása.
A légzéshez kacsolódnak a mentális képességek. Ilyen a képzeletünk, mellyel olyan képeket formálunk, amik kellő energiát kapva formát öltenek, valóra válnak.
A mentálisan új dolgok teremtésének képessége különbözteti meg az embert a bio-robotoktól.
A bio-robotok csak lopják az ötleteket, másolják, nem tudnak reprodukálni, máskép vannak kitalálva. Mágikus képességekre csak bizonyos emberek képesek.
Ők azok a kevesek, akiknek kapcsolatuk van a finom struktúrákkal, a szellemvilággal.
Gyakran fizikai trauma miatt, vagy klinikai halál átélésének tapasztalatával tudják spontán módon átlépni a határokat. Van, aki családi generációjától kapja a szellemi csatornát speciális beavatással.
Bizonyos elemei tanulhatók ezeknek a különleges képességeknek, az emberi kapcsolatok, a pénz, teremtés, főzés területén hasznosíthatjuk, és saját fejlődésünket szolgálják.
A belső szellemi fejlődés komoly érték, ezért a külvilág, a családi életünk, tevékenységünk kapcsol hozzá. Ám, idővel a családi viszonyok átváltoznak, lejárnak, tevékenységünk is nélkülünk megy tovább, jön az öregedés, a degradáció.
A belső szellemi fejlődés ezzel szemben fordított irányú. Erősebbé válunk, kapcsolat megtartására, építésére törekedve. Az információs csatorna megtartása adja az élet értelmét, egészségesebbek, egyre okosabbak leszünk. A szellemi világ felé az ajtó mindenki előtt nyitva áll.
A légzés gyakorlatokkal bizonyos energiaszintet átlépve az életünk nagyobb részét a szellemi világ birtokolja.
Így könnyebben megoldhatjuk az anyagi világból származó problémákat, betegségeket, az emberi konfliktusokat.
Ezen az energiaszinten már vizsgának vetjük alá magunkat. A betegségek problémák megszűnésével, azt hisszük, mindent lehet. Kihasználhatjuk a anyagi világot, mert minden bejött.
De hamar visszazuhanunk, és újra a romok között találjuk magunkat.
Ezért fontos hogy értékelni tudjuk, a jót nem végleges ajándékként kaptuk, hanem folyamatosan meg kell érte dolgozni.
Ezt megértve, az energiaszintünket emelve újra és újra légzésgyakorlatokat végzünk, böjtölünk, figyelve érzéseinket, gondolataikat, emberi kapcsolatainkat. Ezek együtt véve tartanak fent minket.

Energiszint, csúcsélmények

Érzelmi szintű kommunikációnk a rokonszenven alapul,
a mentális kommunikációnkban fontos, kíváncsiak vagyunk-e egymásra, vagy nem. Szellemi szintű kapcsolattartásunkat az befolyásolja leginkább, azonos szellemi családhoz tartozunk-e vagy nem.
Az energiaszint emelő légzéssel foglalkozva arra a szintre lépünk be, ahol emberek milliói kapcsolódnak egymással a földön, egy azonos rezgéshez. Akik pranajama-val, chi-kung-gal, okos imával, vagy energialégzéssel, egyéb hasonló légzés gyakorlatokkal foglalkoznak, összekapcsolódnak.
Előfordul, hogy megoldhatatlan helyzetbe kerülünk, senki sem tud segíteni. És mégis, egyszer csak elénk áll valaki és megoldja a problémát. Kicsit tovább beszélgetünk vele, és kiderül foglalkozik ő is valamilyenfajta légzéssel. Nekem legalábbis nagyon gyakran előfordul ilyen az életemben, és tudom másokkal is.
Az embereknél dominánsak bizonyos agyi frekvenciák. 3-5 Hz esetében rossz a hangulatunk, 13- Hz az alvás közeli állapot, 21 Hz nyugodt, 55 Hz-nél jelentős az empátia, a boldogság érzése. Átlagosan ezek számítanak magasabb frekvenciának.
Ennél magasabb frekvencia azokra jellemző akik energialégzéssel foglalkoznak, rájuk a 100 Hz és talán még a 200 Hz is jellemző lehet.
Tőlük távol áll a gonoszság, és más hasonló érzések. Teljes mértékben a testen kívüli rezgéseikkel a szellemi felsőbb kapcsolatok és az emberek között állva kommunikálnak a szellemi csatornákon keresztül a szellemi világgal.
Alacsony energia szinten spontán módon is alakulnak különleges pillanataink. A. Maslow csúcsélményként ír róla. Rendszeresen emelve az energiaszintünket a csúcsélmények sűrűsödnek. Évente, vagy havonta több alkalommal. Értelmes és éles visszacsatolások élményével kötődünk a szellemi struktúrákhoz.
Általában nyugodt és békés állapotunkban örömet, értelmet adó nagyon intim, hozzánk tartozó folyamat ez, amit nem igen osztunk meg másokkal
Érzelmi szintű kommunikációnk a rokonszenven alapul,
a mentális kommunikációnkban fontos, kíváncsiak vagyunk-e egymásra, vagy nem. Szellemi szintű kapcsolattartásunkat az befolyásolja leginkább, azonos szellemi családhoz tartozunk-e vagy nem.
Az energiaszint emelő légzéssel foglalkozva arra a szintre lépünk be, ahol emberek milliói kapcsolódnak egymással a földön, egy azonos rezgéshez. Akik pranajama-val, chi-kung-gal, okos imával, vagy energialégzéssel, egyéb hasonló légzés gyakorlatokkal foglalkoznak, összekapcsolódnak.
Előfordul, hogy megoldhatatlan helyzetbe kerülünk, senki sem tud segíteni. És mégis, egyszer csak elénk áll valaki és megoldja a problémát. Kicsit tovább beszélgetünk vele, és kiderül foglalkozik ő is valamilyenfajta légzéssel. Nekem legalábbis nagyon gyakran előfordul ilyen az életemben, és tudom másokkal is.
Az embereknél dominánsak bizonyos agyi frekvenciák. 3-5 Hz esetében rossz a hangulatunk, 13- Hz az alvás közeli állapot, 21 Hz nyugodt, 55 Hz-nél jelentős az empátia, a boldogság érzése. Átlagosan ezek számítanak magasabb frekvenciának.
Ennél magasabb frekvencia azokra jellemző akik energialégzéssel foglalkoznak, rájuk a 100 Hz és talán még a 200 Hz is jellemző lehet.
Tőlük távol áll a gonoszság, és más hasonló érzések. Teljes mértékben a testen kívüli rezgéseikkel a szellemi felsőbb kapcsolatok és az emberek között állva kommunikálnak a szellemi csatornákon keresztül a szellemi világgal.
Alacsony energia szinten spontán módon is alakulnak különleges pillanataink. A. Maslow csúcsélményként ír róla. Rendszeresen emelve az energiaszintünket a csúcsélmények sűrűsödnek. Évente, vagy havonta több alkalommal. Értelmes és éles visszacsatolások élményével kötődünk a szellemi struktúrákhoz.
Általában nyugodt és békés állapotunkban örömet, értelmet adó nagyon intim, hozzánk tartozó folyamat ez, amit nem igen osztunk meg másokkal.

Szellemi támasz

Az életünket elsősorban a családunkból származó mentális programok, szokások befolyásolják.
Elfogadjuk, követjük a szüleinket, testvéreinket ugyanúgy gondolkodunk, reagálunk mint ők, vagy tagadjuk őket és pont ellenkező módon viselkedünk. Az agynak kell valamilyen alapképlet, alapgondolat, amire támaszkodhat, hogy új modelleket tudjon teremteni.
Ezt az információt a külvilág adja, a szélesebb rokoni kör, ismerősök, barátok, a társadalomból az óvodából, iskolából, munkahelyről kapjuk a mintákat. Idővel kialakulnak népi mentalitás szerinti különbségek is.
Imádkozunk, és a kéréseink is az elgondolásainkon alapulnak. Szokásainkat erősítve, visszajutunk ahonnan indultunk, egy mátrixban élve, mint a száron körbe-körbe futtatott ló. Nincs mire támaszkodni, hogy kilépjünk a körből.
Elképzeléseinkből épített falaink mögött élünk. Képtelenek vagyunk túljutni rajta.
Imával a felső rendszer felé fordulva, lemondunk a saját akaratunkról, kérjük, legyen meg Isten akarata. A szerzetesek erős hitével, meg kell bízni a felsőbb erőkben. A legjobban az ismeretlentől félünk. Magunkban és az elképzeléseinkben jobban bízunk.
A testből kilépve érezzük, a rendszernek hatalma van az életünk fölött, és rábízhatjuk magunkat, félelem nélkül. Az testünkben rejtőzködő félelmeink ösztöneinkből származnak. A testünkön kívül nincs félelem. A testen kívüli gyakorlatokkal nem csak a szorongás félelem múlik el, hanem a rendszerbe vetett bizalommal élve, jóra fordul az életünk, a gondolataink és az életprogramunk.

A légzés gyakorlatok

Energiánk 70%-át az idegsejtjeink használják fel. Feladatuk elsőként az egymás közötti kapcsolattartás. Azok az idegsejtek, melyeknek megszűnik a kapcsolata a többivel, kiesnek a pozíciójukból, a szükséges szerepükből, 24 óra alatt elpusztulnak. Amikor csökken az energiaszintünk, első sorban az idegsejtekre van hatással. Ilyenkor nehéz kontrollálni a fizikai test állapotát, csökken az idegsejtek egymás közötti, a többi emberrel, és a kollektív tudattal való kapcsolattartásának lehetősége. Az egyszerű technikák, mint a jóga, thai-chi, chi-kungk hamar megnyugtatnak minket. Félelmeink, szorongásaink eloszlanak.

A különleges módszerek egyike az okos ima. Első tapasztalatai Egyiptomból 4000 évvel ez előttről származnak. Zsidó eredetű, az őskeresztények is gyakorolták ezt az imaformát. A gyakorlat lényege, hogy be és kilégzés során a kilégzéssel imát mondanak. Hasonlóan teszik a mantrázók is, ők egyszerű szöveget ismételgetnek. A gyakorlattal nem csak a légzésre figyelünk, hanem a kapcsolattartásra Istennel, a felső erővel, a finom struktúrával. Így sokkal könnyebb, lazább állapotban kerülünk, jobb hangulatba, emelkedett lelki állapotba. Örömet kapunk, boldogság érzését, gyorsabban emelkedik az energiaszintünk. A keleti ortodox és jezsuita szerzetesek elmélyülten végeznek hasonló gyakorlatokat.

Ezeknek a gyakorlatoknak az a tapasztalata, hogy három formában tudjuk magunkat Istennel azonosítani. Testen keresztül, a saját testi finom struktúrán keresztül, és a lelkünkkel. A kapcsolatot tartani Istennel három képességünk segít. Az első az együttérzés, a figyelem, érzelmek; a második a megértés mentális eszköze; a harmadik a testen kívüli tapasztalatok képessége.

 A töbféle légzés technika használata nem csak fizikai testünk javulásához, hanem mentális és lelki fejlődésünkhöz vezet. Javítja és rendbe hozza saját és családunk életét, kapcsolatainkat, örömet adó tevékenységünket.

Léteznek a légzéssel kapcsolódó speciális testi, meditatív, és mentális gyakorlatok. Ezek segítenek emelni az energia szintet, és beindítania az önszabályozó öngyógyító folyamatokat.

 A légzés foglalkozásokon elsajátítható gyakorlatok segítik az érrendszeri, bélrendszeri, autóimmun, és hormonális, idegrendszeri problémák megoldásait.

Energiaszint emelő légzés foglalkozásaink

Az ember kétféleképpen használja légzését: ösztönösen és tudatosan.
Nyugodt és biztonságos helyzetben a légzés egyenletes, felületes. A belégzés rövid, a kilégzés ellazult és kétszer olyan hosszú, mint a belégzés. A kilégzés után szünet következik, amely fele annyi ideig tart, mint a belégzés.
Stresszhelyzetben, vagy nyugtalan, izgatott helyzetben, a légzés gyökeresen megváltozik. Szaporább és mélyebb lesz a levegővétel, a kilégzés rövidül és feszültebbé válik.
A modern tudományos kutatások, és sok éves gyakorlati munka tapasztalatai kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, hogy jól lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. Az egészséges sejtekből álló szervezet annyi energiával rendelkezik, amennyi szükséges az összes szerv és szervrendszer egészséges működéséhez.
A 10 alkalmas, energiaszint emelő légzésfoglalkozásokon többféle gyakorlat segítségével megtanuljuk a szervezet védőmechanizmusainak és ellenálló képességének erősítését, növelését.
Hetente kétszer, háromszor találkozunk összesen 10 esti foglalkozás alkalmával. A gyakorlatok célja a jó egészségi állapot elérése, és a saját képességek kibontakoztatása.
A komplex légzéstechnika önmagában értelmezhető azokon a különböző területeken ahol napjainkban rátalálunk. Ilyen a jóga, a chi-kung gyakorlása, a Buteyko-módszer.
Léteznek a légzéssel kapcsolódó speciális testi, meditatív, és mentális gyakorlatok. Ezek segítenek emelni az energia szintet, és beindítania az önszabályozó öngyógyító folyamatokat.
A foglalkozásokon elsajátítható gyakorlatok segítik az érrendszeri, bélrendszeri, autóimmun, és hormonális, idegrendszeri problémák megoldásait.

Energiaszint emelő légzés

Energiánk 70%-át az idegsejtjeink használják fel. Feladatuk elsőként az egymás közötti kapcsolattartás. Azok az idegsejtek, melyeknek megszűnik a kapcsolata a többivel, kiesnek a pozíciójukból, a szükséges szerepükből, 24 óra alatt elpusztulnak. Amikor csökken az energiaszintünk, első sorban az idegsejtekre van hatással. Ilyenkor nehéz kontrollálni a fizikai test állapotát, csökken az idegsejtek egymás közötti, a többi emberrel, és a kollektív tudattal való kapcsolattartásának lehetősége. Az egyszerű technikák, mint a jóga, thai-chi, chi-kungk hamar megnyugtatnak minket. Félelmeink, szorongásaink eloszlanak.
A különleges módszerek egyike az okos ima. Első tapasztalatai Egyiptomból 4000 évvel ez előttről származnak. Zsidó eredetű, az őskeresztények is gyakorolták ezt az imaformát. A gyakorlat lényege, hogy be és kilégzés során a kilégzéssel imát mondanak. Hasonlóan teszik a mantrázók is, ők egyszerű szöveget ismételgetnek. A gyakorlattal nem csak a légzésre figyelünk, hanem a kapcsolattartásra Istennel, a felső erővel, a finom struktúrával. Így sokkal könnyebb, lazább állapotban kerülünk, jobb hangulatba, emelkedett lelki állapotba. Örömet kapunk, boldogság érzését, gyorsabban emelkedik az energiaszintünk. A keleti ortodox és jezsuita szerzetesek elmélyülten végeznek hasonló gyakorlatokat.
Ezeknek a gyakorlatoknak az a tapasztalata, hogy három formában tudjuk magunkat Istennel azonosítani. Testen keresztül, a saját testi finom struktúrán keresztül, és a lelkünkkel. A kapcsolatot tartani Istennel három képességünk segít. Az első az együttérzés, a figyelem, érzelmek; a második a megértés mentális eszköze; a harmadik a testen kívüli tapasztalatok képessége.
A többféle légzés technika használata nem csak fizikai testünk javulásához, hanem mentális és lelki fejlődésünkhöz vezet. Javítja és rendbe hozza saját és családunk életét, kapcsolatainkat, örömet adó tevékenységünket.

Energiaszint emelés és légzés

Amikor kevés az energiánk tudat alatt ez veszélyt jelent. Közelében vagyunk a veszteségnek, a pusztulásnak. Nyugtalanná, idegessé válunk, panaszkodunk. Veszélyben érezzük magunkat, bármi történik velünk, úgy érezzük, semmi sem jó.
A légzés gyakorlatok után, kis lépésben emelkedik az energiaszintünk, felfelé ível, belső öröm, és nyugalom születik bennünk. Ezt irány több biztonságot, még több nyugalmat ad. A félelmeink, szorongásaink, feszültségeink oldódnak, egyre fogynak.
Amikor tovább haladunk az energiaszint növelésével, egész testünk sugárzik az örömtől a reménytől, és a jóindulattól. A társaságunkat keresik egyre többen. Kapcsolataink javulnak, újakra teszünk szert. Ez pozitív hatással van ránk is a többiekre.
Mindenki megérzi rajtunk, hogy nem a pusztulás, hanem az élet a boldogság felé tartunk. Ezért amikor az intenzív légzéssel kezdünk foglalkozni gördülékenyebben, jobban mennek a dolgaink, javulnak a kapcsolataink az üzleti életben, tevékenységi körünkben.
Úgy érezzük, indul a tavasz a régi dolgok lejártak, az életünk szépen kinyílik, kizöldül, kivirágzik, minden felfrissül. Törekedjünk arra, hogy ez minél tovább tartson, ne hagyjuk abba a légzés gyakorlatokat.
Fontos, hogy megszilárdítsuk az eredményeinket.

Alkategóriák

Kiegészítő információk